Eef's Australian Dream

Prinses Peartree en de Holle Bolle Geldautomaat

Once upon a time, in a kingdom far far away, there was a place called Scarborough Beach.

Het was een prachtige zondagmiddag, toen Prinses Peartree een wandelingetje maakte door het dorp. Blauwe lucht, verfrissend briesje. Alles wees erop dat het een ontspannende middag zou gaan worden. Maar niets wat minder waar...

De Prinses passeerde een Holle Bolle Geldautomaat en dacht: misschien is het verstandig om wat geld te pinnen voor het diner van vanavond. Nietsvermoedend stak zij haar bankpas in zijn mond, toetse de benodigde informatie in en wachtte geduldig op de terugkeer van haar pas en haar gekozen geld.
De Holle Bolle Geldautomaat nam alle tijd en gaf aan dat hij bezig was de informatie te verwerken. Toen het tijd werd om de bankpas terug te geven, gebeurde er iets onverwachts.
De Prinses zag de bankpas en probeerde hem uit de mond van de Holle Bolle Geldautomaat te pakken, maar hij bedacht zich en trok de bankpas terug. De Prinses dacht dat dit een spelletje was en trachtte iedere keer als de pas verscheen deze te grijpen, maar Holle Bolle bleef hem terugtrekken.
Opeens had hij er genoeg van en slikte de bankpas volledig in. Daar stond Prinses Peartree. Zonder bankpas, zonder geld. Ze begon op alle toeters en bellen te drukken, maar er gebeurde niks. Holle Bolle Geldautomaat gaf niet meer thuis.

Wat nu? dacht de Prinses, lichtelijk in paniek. Ze zag een bordje naast Holle Bolle hangen, met een telefoonnummer. Ze draaide het nummer en kreeg, wat leek, een aardige vrouw aan de lijn. De Prinses legde het verhaal uit, waarop de zogenaamd aardige vrouw gemeen begon te lachen. De Prinses realiseerde zich dat ze de Boze Heks aan de lijn had. De Heks had geen moment getwijfeld toen de Prinses vroeg of ze haar bankpas terug kon krijgen en antwoordde dat deze voorgoed vernietigd was.

De Prinses, nu volledig in paniekerige toestand, hing op en hoopte op een wonder. Ze keek in haar telefoon en vond het nummer van de Goede Fee.
De Goede Fee, behulpzaam als altijd, zei dat het allemaal in orde zou komen en dat ze het ging regelen. Oke, dacht de Prinses, het komt goed. De Goede Fee gaat het regelen.

Een aantal dagen gingen voorbij en de Prinses keerde terug naar de grote stad. Hier zou, als het goed is, haar nieuwe bankpas verschijnen.
De Goede Fee had de hulp ingeroepen van de Uitzonderlijke Prut Service, oftewel de UPS. Wat de Goede Fee niet wist, was dat deze organisatie door de Grote Boze Wolf gerund wordt en dus alles behalve betrouwbaar is. Dit bleek nadat de UPS beloofd had de pas op een donderdag voor 12 uur te bezorgen. De bewuste donderdag was de pas nog steeds niet aanwezig.

De Goede Fee bleef haar best doen en nam regelmatig contact op met de UPS, eisend dat de bankpas op tijd zou worden geleverd. Ze gebruikte zelfs haar Feeënpoeder. Maar zelfs dat deed de Grote Boze Wolf niets en het arriveren van de bankpas bleef uit.
Prinses Peartree had op de zondag erna een belangrijke afspraak in de Andere Vallei, en zou haar huidige stad voorgoed verlaten, niet in staat om haar pas in ontvangst te nemen.

Gelukkig had de Feeënpoeder van de Goede Fee toch zijn werk gedaan, want de Prinses ontmoette Koningin Kathryn en Koning J.P. Koning en Koningin van de Andere Vallei. Zij waren toevallig op bezoek in de stad en zouden tot dinsdag blijven. Zo waren zij in staat om de bankpas in ontvangst te nemen, uit naam van Prinses Peartree. Hierna zouden zij terugkeren naar de Andere Vallei, waar zij Prinses Peartree zouden ontmoeten.

En zo geschiedde het. Koningin Kathryn en Koning J.P. namen het pakketje in ontvangst van de Grote Boze Wolf en beschermde het met hun leven, totdat zij Prinses Peartree in de Andere Vallei zouden ontmoeten.

Het was ten tijde van Kerstmis. En onder het genot van een heerlijk kerstmaal, zullen Prinses Peartree en haar bankpas ongetwijfeld herenigd worden.

En zoals het hoort aan het eind van ieder sprookje: Theywill livehappily ever after.

The End.

Peter

Geniaal! Komt dit ook in boekvorm uit?
To be continued..?

Mirella

Wat heb je weer een heerlijk verhaal geschreven. Ik ben blij dat je bankpas toch goed terecht is gekomen. Nu maar hopen dat de Prins op het witte paard binnenkort langs komt met een leuk baantje, zodat je voorlopig je bankpas kan blijven gebruiken

Sandra Balk

Vervelend zeg, maar briljant geschreven!!!!

Michelle

Hej Meis!
Wat fijn dat het hij nu weer bij de prinses afgeleverd is, je verhaal past helemaal bij de hier inmiddels heersende kerststemming :-)
dikke knuffel

Arthur

Nu maar wachten op de Pixar-versie van dit verhaal! :)..

En inderdaad, nu nog die ene prins op het witte paard en het verhaal is compleet! :)

Sander

Goed verhaal, lekker kort...

Mijn god! Ik ben van de uittreksels ja! :D

Nicole

Hahahaha, wat een grappig verhaal.
Ik had het al van Michelle gehoord, maar niet in deze grappige vorm!

Hopelijk zal de hereniging snel plaats vinden!

xxxx

Jeroen

Zeg uit naam van alle goedbedoelde sprookjes figuren dien ik, repelsteeltje, een klacht in. Die fee mag je dan geholpen hebben, weet je waar ze die sterrenstof vandaan heeft? Ik werk me hier uit de klauwen, maak er een dagtaak van om de boze wolf te bedreigen op straffe van mijn leven, enige vorm van karakter in een spannend verhaal, Ho maar! Ik eis rectificatie, anders kom ik eigen handig dat passie ophalen!

Blij dat t allemaal goedkomt!

Zwaag

Ria

We hadden het verhaal al gehoord van de Goede Fee en eigenlijk wilden we je persoonlijk wat geld komen brengen, want een prinses aan de bedelstaf, dat leek ons geen goed idee. En zeker een lid van de Peartree-dynastie, die moet genieten van haar tijd in de mooie valleien. Maar gelukkig is alles weer goed gekomen en kan de Goede Fee trots zijn op haar verbale kwaliteiten en vasthoudendheid. Want wie de UPS overwint, kan de Boze Wolf ook wel aan!
Geniet nog maar fijn van een kerst in de zon!

Ria

Quirine

Ik was eigenlijk al van plan om volgende week vanaf Bali een vlieger op te laten met een pakketje geld eraan... Moet-ie toch wel halen,Australie!
Gelukkig is het goed gekomen!!!
Nu is het wachten op de 3D filmversie van je verhaal, dan kunnen we optimaal meeleven en op het moment supreme naar die bankpas grijpen als -ie 2 seconden uit de HBG komt zetten ;)

Deborah

Jaajjaaa.. zo maak je nog eens wat mee!
Heb je nog een keertje Sinterklaas gevierd daar? Hahaha.. en nu zeker helemaal in de kerststemming met je WARME MUTS op het strand?? :-)
Jaloezie? Neeeee joh hoe kom je dr bij..
Hihihi..
Tot snel.. Dikke kus!

Femke

Heey Eef,
Nog wat mooie tekeningen erbij en het is een heus sprookjesverhaal uit en boek. Jammer dat je pas werd ingeslikt, maar zo maak je nog eens wat mee, haha!!! Gelukkig kwam het allemaal goed en kan je lekker verder gaan met geld uitgeven. Bij een volgende keer kom ik je pas wel persoonlijk bij je brengen ;).

Dikke kus Fem

Carlie Vernij

Hoi Eef

eigenlijk moeten we die geld automaat bedanken hij heeft er voor gezorgd dat je weer een super verhaal kon schrijven en wij hier in dit koude nederland op de bank zitten te lachen.
Maar ik vind het wel rot voor je hoor! en ben blij dat je weer geld op kunt nemen.

ik heb je de laatste weken wel gemist hoor, verjaardag van Fem en natuurlijk Sinterklaas met je vriendinnen en vanavond naar de uitvoering van Mirande en Denice en ze moeten ook al zonder jou naar Parijs. Maar geniet er nog maar lekker van! Ik hou ze hier wel in de gaten!!!

Dikke knuffel Carlie

Inge

Eef waar is de prins op het witte paard in je verhaal?!

hahah nee hoor meid, ik ben blij dat alles weer is opgelost!!!

Miranda

Ik zie een goede Fee of lieve prinses in een lief klein "shop around the corner" winkeltje zitten! Meg kan wel inpakken!

Liefs, Mi

Hallo Eveline,
Je hebt echt talent om een mooi sprookjesboek te maken.
Ik heb omdanks de ellende voor jou wel genoten gelachen om jouw "sprookje".
Maar dit moet niet vaker gebeuren.Eveline vandaag een verrassing, een kaart van je ontvangen leuk hoor.
Hartstikke bedankt.
Ik wil jou fijne kerstdagen toe wensen en een goede veilige jaarwisseling.Het zal wel anders zijn zonder vrienden en familie maar maak er wat leuks van.

Groetjes,liefs,
Alie

Eveline,
Sorry voor de type-foutjes, ik was te snel.
Volgende keer lees ik hem eerst even door.Maar oké een buurvrouw van 66 jaar mag wel een foutje maken.

groetjes,