Eef's Australian Dream

Fraser Island: Back to basic

Na Brisbane gaat de reis verder en ik beland in Noosa, een leuk plaatsje aan zee, met een Nationaal Park en een heuse Rodeo Drive. Oké, hier heet het Hasting Street, maar het had gemakkelijk in Beverly Hills kunnen zijn. Het weer zit niet helemaal mee, en ik besluit een wandeling te maken door het Nationale Park. Prachtig! Als het begint te hozen, bevind ik me midden in het park, geen plek om te schuilen, dus ik loop maar gewoon door. Het regenwoud waarin ik me inmiddels bevind, doet zijn naam eer aan.
Gelukkig klaart het weer de volgende dag op en kan ik lekker op het strand van de zon genieten. Ik lig al een poosje te bakken, als ik besluit m'n boek erbij te pakken. Nog geen drie bladzijden later ben ik, tegelijk met al m'n spullen, volledig doorweekt. Net als de dag ervoor. What the...? Golven zijn onvoorspelbaar. Voor je het weet besluit er één tot midden op het strand te komen en iedereen te verassen! Kleding nat, boek nat, tas nat. Oh ja, en alles zit onder het zand. Nice!

Na Noosa is het tijd voor Rainbow Beach, opstapplaats voor Fraser Island.
Acht 4WD, 62 mensen, 2 guides. Acht man per 4WD. Onze groep bestaat uit 4 meiden (Holland, Sweden, Germany senior and Germany junior) en 4 gasten (Ian, Downey, Morey and Iggy) uit Engeland, oftewel: zo gek als een looie deur.
Wat gaat er allemaal mee? Laat eens kijken. Twee eski's (koelboxen), twee kratten voedsel en benodigdheden, twee kratten kookgerei, servies en bestek, een gastank en een tweepitter, een tank water, een tafel, drie tenten, slaapzakken, spullen van acht man, de acht man en oh ja, niet te vergeten: drank voor acht man. Nou, eigenlijk alleen voor vier Engelsen, maar als je het zo naast de auto ziet staan, zou je denken dat het de drankvoorraad is voor een complete pub!
Stouwen maar en gaan!

We varen over met de Ferry en worden vergezeld door een paar dolfijnen. Aan de overkant ligt World Heritage Fraser Island. Ongelooflijk mooi. Kilometers uitgestrekte witte stranden, helder blauwe zee. Prachtige meren, kreken, bossen en lookouts. Absolutely breathtaking!

Rond vier uur is het tijd om het kamp op te slaan, net achter wat kleine duinen, direct aan zee. Hoe idyllisch. Drie tentjes staan binnen no-time, girlpower! Een zeil wordt gespannen, de tafel opgezet en het gas aangesloten. Tijd om te koken. En wat een teamwork. Als de zon volledig onder is en we geen hand voor ogen meer kunnen zien, nemen we met onze bordjes en goedkope wijn in alluminium bekers plaats op de grond en genieten van onze steak, zelfgemaakte potatoe salad en wat sla en komkommer. De rest van de avond vermaken we ons met live music, ouwehoeren en heel veel lol!
De nacht moeten we op de grond doorbrengen, nothing but a sleeping bag. Ik gebruik m'n handdoek en trui als kussen, maar de grond blijft hard. Een uur later horen we gesnuffel aan onze voeten, we houden ons stil en onze nieuwe vriend besluit verder te gaan. Een van de vele dingo's die het eiland rijk is.

Met wat rugpijn en zere heupen beginnen we dag twee op het eiland. Zwemmen in de Champagne Pools, lunchen op het strand en haaien spotten on Indean Head.
Het tweede diner bestaat uit chicken stir fry met Asian sauce. Really good! Hierna spelen we wat zelfverzonnen spelletjes en drinken een drankje met z'n allen onder het genot van Jack Johnson.
De avond verloopt raar als een van de jongens uit een andere groep, toevallig een Nederlandse met een grote mond en nog grotere verhalen, wordt geslagen door een ander. Hij gaat compleet door het lint. Supernurse Peer to the rescue met haar oh zo goede sociale vaardigheden. Zijn die lessen toch niet voor niks geweest.
De guide, Jimmy, is me erg dankbaar als ik er eindelijk in slaag hem zover te krijgen dat hij gaat slapen, aangezien de politie van Fraser Island niet te bereiken is. Jimmy en z'n Australische vrienden zijn meer dan blij om hun biertje met mij te delen op de goede afloop.

De volgende dag sluiten we de tour af door te gaan zwemmen in Lake Wabby en maken we foto's bij the famous Shipwrek.

Na drie dagen zonder douche, toilet, schone kleding en slaap, is er niets beters dan een heerlijke relaxte hostelkamer met eigen badkamer en matras! Maar hoe back to basic het ook was, het was een geweldige ervaring!
Onze nieuwe Engelse vrienden moeten terug naar Sydney voor werk en Germany senior reist naar het zuiden, dus moeten we helaas afscheid nemen. Ik zal hun humor, charisma en accent zeker missen!

Sweden, Germany junior en ik, Holland, reizen de volgende dag verder naar Hervey Bay om walvissen te spotten. Rib uit je lijf, maar dan heb je ook wat. Het is bewolkt en het waait behoorlijk, dus blijven staan op de boot is een uitdaging. Na een poosje varen, zien we twee moeders met hun kalven. Wat een gigantische lijven! De kinderen spelen, springen uit het water en proberen de grootste splash te maken. Ze komen redelijk dicht bij de boot, maar ze vastleggen op foto blijft moeilijk. Maar om zulke dieren van dichtbij te zien.. Very impressive!

Het is alweer 10 oktober als ik dit schrijf. Wat gaat de tijd toch hard. So little time, so much to do! Maar ik geniet van iedere minuut en prijs me gelukkig dat ik hier ben, mijn Australie.

Michelle

Hej lieverd!
Wat een mooi verhaal weer. Ben benieuwd naar de bijbehorende foto's...wat zijn Dingo's?
Je verhalen klinken wel een beetje als expeditie Robinson, vind je echt super stoer! en na een paar van die nachten kan je weer echt genieten van een bed, grappig is dat.
Helemaal gaaf dat je walvissen hebt gezien die staan ook nog op verlanglijstje van Mars en mij na ons bezoek aan noorwegen waar we erg ons best hebben gedaan ze ook te spotten.
Wat leuk dat je nu weer stukje verder reist met die meiden! zit het Duits er nog een beetje in? Of doen jullie alles in t engels?

Dikke knuffel! en blijf genieten van de vele DE-momentjes ;-)

Deborah

Hoi meid...
Weer kippenvel hier bij het leven van je verhaal. Top!
Wat een held ben je weer zeg dat je natuurlijk je social skills inzet om een ruzie te sussen.. bij gevaar voor eigen leven ;).. hahaha..
Enne.. zo'n lekkere onverwachte douche iso ok wel ns leuk toch! Zou je in ons leuke NL nooit mee maken denk ik! Heb je gewoon je eigen privé mini-tsunami meegemaakt! Is dat wat. Zeker wat om te vertellen aan je kleinkinderen.
Geniet lekker van een écht matras.. en van jouw Australie. Geweldige meid ben je!
Liefs, Deborah

Nicole

Hee peeer!
Super gaaf weer om alles te lezen! Wij zitten nu bij de tandarts te wachten, toch wel even wat anders dan die mooie stranden ;)!

Super goed dat jij het conflict even geklaard heb;)! Gelijk de vrouw van de avond!=)

Pas goed op jezelf en het allerbelangrijkste is om gewoon te genieten van alles en iedereen om je heen!

Xxxx

nathalie

Leuk he fraser island hele belevenis he .
Ik dacht al wanneer komt er weer een verhaal van je .
De foto's zien er goed uit ook leuk dat je dolfijnen en walvissen gezien hebt.
Is het weer al iets beter nu . Er is aardig wat regen gevallen hoorde ik ,vooral in brisbane.
Nou heel veel plezier verder, ik volg je reis op de voet.
Liefs nathalie

marieke

Ha meissie! Wat een mooie verhalen weer, en getsie dat nou precies een hollander agressief moet gaan doen, maar goed jij als andere hollander hebt mooi alles weer GLAD gestreken :-)
Je geniet lees ik, super, blijf dat doen! Ik geniet van jou verhalen! Kus

Femke

Top verhaal weer, en die spullen drogen wel weer. Je hebt immers alle tijd, haha. En is die HBO-V toch nog ergens goed voor geweest om te oefenen met agressieve mensen. Super meid, ik blijf je volgen. En ook super leuke foto's, zo krijgen wij ook een beetje een beeld. Tot mails weer.
Dikke kus

Mirella

Hay Peer. Het klinkt allemaal echt super gaaf. Walvisspotten lijkt me ook echt heel indrukwekkend, vooral als er een paar kleine uitslovertjes bij zitten. Volgens mij heb jij het ook super naar je zin. Dit is echt de tijd van je leven. Geniet er nog van.
Kus, Mirel

joke

Hallo Eveline,

Wat een fantatische reis maak je toch en wat kan je een fantastische verhalen schrijven.
De foto's zijn ook geweldig. Geniet er nog van en ik blijf je vol spanning volgen.

Groetjes en liefs Joke